Adopteren | God knew my heart needed you

-Uit het archief-

Adopteren is voor veel mensen niet iets waar ze veel aan denken, laat staan overwegen. Maar bij sommige mensen is het iets waar ze al van jongs af aan , aan denken. En dat is bij mij het geval.

While We Wait, post about adoption on the Growing in our hearts blog. "I think one of the most amazing things about adoption is that it has nothing to do with biology. Our child will be ours because of love. Love is what makes a family."

Naast dat ik natuurlijk heel erg hoop dat ik zelf kinderen kan krijgen, heb ik ook een grote wens om ooit een kindje te adopteren. Van jongs af aan zit er al iets in mij dat ik kinderen wil helpen, een weeshuis wil opbouwen iets voor kinderen betekenen die niemand meer hebben. Een weeshuis opbouwen heb ik losgelaten. Als het aan mij ligt blijf ik lekker in Nederland en hoop ik hier ooit een gezin te stichten. Maar heeft God andere plannen voor mij.. prima, dan volgen we die. Voor nu blijven we dus lekker in Nederland. Martijn en ik hebben al vaker over kinderen gesproken. En ook over een kindje adopteren hebben we gepraat.

Kinderen krijgen, dat is iets wat bij ons vast staat. Ooit willen we een gezinnetje hebben, papa en mama zijn van kinderen die op ons lijken, waar we herkenning in zien. Dit is iets wat veel mensen als wens hebben. Maar stel hè, dat je niet natuurlijk zwanger raakt. Zelf heb ik daar al wel over nagedacht. Wat zou ik doen als het niet lukt? Ik zou best de medische molen in willen gaan. Om te proberen of het dan lukt. Maar er is wel een grens.  Dat weet ik heel zeker. Je hoort vaak van mensen dat hun huwelijk er echt niet beter op word, de gezondheid van de vrouw gaat ook achteruit. En dit zijn dingen die voor mij heel duidelijk maken dat er wel een grens is. Maar gelukkig hoef ik hier allemaal nog niet over na te denken. Want voorlopig weet ik dat allemaal nog niet.

Als ik niet zwanger zou kunnen worden is het voor mij heel duidelijk dat we een kindje adopteren. Dat hebben we samen al heel duidelijk. Stiekem heb ik soms al een beetje informatie opgezocht. En kan ik uren kijken naar YouTube filmpjes van gezinnen die hun adoptie kindje voor het eerst zien, ook heb ik een enorme zwak voor het programma op RTL , Met open armen. Tranen met tuiten als ik dat programma kijk.

Maar bij een adoptie komt erg veel kijken. Vooral .. ERG VEEEEEEL geld… Wat voor kindje wil je, met special needs, of een gezond kindje, een kindje dat al wat ouder is of nog geboren moet worden. Over of het een gezond kindje mag zijn of een kindje met ‘een afwijking’, weet ik al dat ik open sta voor een kindje met een beperking. Ik heb al zoveel in mijn werk gezien. En geloof dat die kinderen ook veel liefde mogen ontvangen.

En zo gooi ik mijn gedachtes het internet op. Wie weet , ooit komt er een kindje uit een ander land bij ons in het gezin. Ik weet niet wat God voor plannen met ons heeft. En ik laat het dan ook helemaal aan Hem over. We zullen het zien…

Liefs Jorienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *