Een positieve mama zijn, hoe dan?

Deze vraag raakte mij. En juist daarom wil ik dit delen met jullie. Want ons leven is niet altijd makkelijk, en gaat niet van een leien dakje. Dus hoe blijf je nou een positieve mama?

Juist nu ik net een tijdje ziek thuis ben geweest doet deze vraag mij veel. De afgelopen weken voelde alsof ik niet genoeg kon doen voor Milena. Ik was moe, voelde me niet fit. En als ik ook maar iets deed was ik buiten adem. Maar het gaat weer beter en de zon schijnt. Dus laat die positieve mindset maar weer komen.

Deze corona ellende kan je echt heel ongelukkig maken. Je kan er gestrest , angstig en onrustig van worden. Je kindje voelt dit haarfijn aan. Als ik onrustig ben, of me juist verveel. Milena voelt dit haarfijn aan. En juist dan gaat ze zeuren en is zij ook niet in haar doen. Mooi eigenlijk hoe dit werkt. Maar soms ook wel lastig. Dus hoe gaan we ervoor zorgen dat dat onrustige niet vrolijke , angstige gevoel weg gaat.

We proberen ons te richten op het positieve! Er zijn op dit moment juist zoveel mooie momenten in je leven. Die je soms niet ziet als je alleen naar het stomme en verdrietige kijkt.

Focus je op de tijd die je thuis bent met je kinderen of als je geen kinderen hebt focus je op jezelf. Moet je nog werken? Zorg dat je je to do list afrond voor het einde van de dag, dit zal voldoening geven. Zie hoe je kind zijn/haar creativiteit uit en hoe een knutsel of teken werkje ontstaat. Sta er even bij stil dat je kind juist op die momenten positieve bejegening nodig heeft en dit ook heel graag van jou als vader/moeder wil. Wees trots op het moment dat je baby begint met lopen. Zie hoe je dochter voor het eerst haar veters strikt. Stap op de fiets en ga op zoek naar dieren en mooie bloemen in de omgeving. Kijk hoe prachtig mooi die schepping gemaakt is. De zon schijnt al een hele tijd , focus je op de zonnestralen op je wang.

Het mooie zien in alles wat er om je heen gebeurd zorgt voor positiviteit in je hart. Je groeit er van , je bloeit ervan. God wil dat we genieten van het leven. Ook als het behoorlijk tegen zit. Ook als het moeilijk is, er dierbare ziek worden of sterven om ons heen. Hij heeft deze prachtige schepping gemaakt om van te genieten. Hij heeft JOU gemaakt om te genieten van dit leven. Positief en blij te zijn met de dingen die je hebt gekregen van Hem.

Als mama zijnde probeer ik elke ochtend op te staan met een dankbaar hart. Elke ochtend wanneer ik Milena haar eerste geluidjes hoor maken in haar bedje, dank ik God dat ze er weer mag zijn. Dat ík er weer mag zijn. Op deze manier begin ik mijn dag al goed. In de ochtend spreek ik met mezelf af dat ik positief reageer op Milena en op Martijn. Ja dit kan soms heel moeilijk en uitdagend zijn. Maar als je in de ochtend al bezig bent met deze commitment , sta je al positief op en begint je dag gelijk goed. Als het dan even niet lukt omdat je man of je kinderen onrustig, verdrietig of angstig zijn. Adem in , adem uit. Denk aan het mooie van deze prachtige en fijne dag met elkaar en begin opnieuw. En nee dit lukt niet elke dag. Maar als het vandaag niet lukt, probeer je het morgen. Een mama die gelukkig is, een mama die positief in haar leven staat, een mama die rustig is. Die straalt dit helemaal uit op haar gezin.

Spreuken 17:22. “Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid en een sombere geest verzwakt het lichaam.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *