Het dagritme van Milena

Nu ik voor het eerst mama ben , google ik elk maand wel een schema voor voeding of een schema voor de slaapjes van een baby. Milena volgt die schema’s daarentegen totaal niet want het is een uitslaper maar dat zul je zo lezen. Ook is het fijn om met verschillende mama’s in mijn omgeving of online een beetje te zoeken naar wat handig is en wat iedereen doet. Misschien zijn er wel meer mama’s die op zoek zijn naar schema’s of ideeën. Dus hierbij het dagritme van Milena , 9 maanden oud.

Ochtend

De ochtend begint bij ons meestal tussen 8:00 en 8:30 uur. Behalve als ik moet werken natuurlijk dan ga ik eerder mijn bed uit. Maar als ik vrij ben blijf ik vaak wel net zo lang als Milena liggen. Soms heb ik zin in een me-time momentje met een kop thee en mijn ontbijt in alle rust of ik ga vast sporten. Als dat zo is spring ik eerder mijn bed uit en ga ik stilletjes naar beneden. Rond 8:15u word Milena wakker , ze kletst lekker in bed en neemt meestal de tijd om haar luier nog even uitgebreid vol te maken… We knuffelen even maar daarna gauw die stink luier uit. Meestal gaan we in pyama naar beneden en ontbijten we eerst. Ik wissel bij Milena af met bambix pap, of een broodje en een fles. Na het ontbijt gaan we naar boven en kleden we ons aan. Heerlijk om een leuke outfit voor Milena uit te zoeken!

Als we aangekleed zijn gaan we lekker beneden spelen of soms boven in haar bedje als ik even een was moet doen of wat moet opruimen. Beneden spelen vind ze helemaal geweldig. Als we gelijk weg moeten en de auto in vind ze dat echt niet leuk. Even lekker spelen heeft ze wel even nodig.

Rond 10:15 uur eten we een fruithapje. Verschilt altijd wat ze krijgt, de ene keer stukjes banaan, de andere keer gepureerd en het lekkerst van allemaal vind ze een smoothie. Na de fruithap en wat drinken gaat ze lekker naar bed. Om 11:00 uur ligt ze er wel in. We proberen tegenwoordig 2 slaapjes op de dag te doen. Maar dit lukt niet altijd.

Middag

Tussen 12:00 en 12:30 is Milena weer wakker. En gaan we lekker lunchen. Tussen de middag eet Milena warm. Dit gaat er dan beter in dan in de avond omdat ze nog niet zo moe is en ook net uit bed komt. Warm eten met een beetje yoghurt na. Na het eten lekker spelen, wandelen , naar de supermarkt of naar het dorp. We proberen in ieder geval elke dag even naar buiten te gaan. Frisse lucht doet ons beiden goed.

Dan rond 15:00 uur weer lekker naar bed. Ook dan slaapt ze meestal een uur of 2. Heerlijk vind ik dat. Heb dan ook echt even tijd voor mezelf of om wat klusjes te doen in huis. Na haar middag slaapje krijgt ze vaak een fles met een broodje, op brood doen we groentespread/pindakaas/kaas of appelstroop. Daarna is het altijd de vraag of ze het red tot haar bedtijd in de avond , dat ligt er maar net aan hoe ze geslapen heeft in de middag.

Avond

Het laatste uurtje voordat Milena naar bed gaat is het leukste uurtje van de dag. Dan spelen we echt een uur lang samen op de grond, we knuffelen , we lezen boekjes, en gaan daarna vaak (om de dag) lekker in bad. Milena douchen of in bad doen kan ik ontzettend van genieten. Ze houd erg van in het water zijn en het maakt haar ook niks uit of er water in haar gezicht komt. Na het douchen of badje is ze moe. Lekker de pyjama aan , slaapzak aan en dan op schoot de fles geven. Soms is het drinken en duwt ze me weg omdat ze gewoon wil slapen. Maar heel soms kruipt ze helemaal weg in mijn oksel en valt ze bijna in slaap. Ik ga er dan ook echt voor zitten en geniet ontzettend van dat moment. Nog even samen kroelen, nog één kusje op je hoofd, nog één kusje op je hand. Dan is het 19:30/19:45 uur en ligt ze lekker in haar bed. Ze valt zelf in slaap en we hoeven er ook niet meer heen. Dat is wel heel fijn hoor. We hebben nu sinds Milena 7,5 maand was een bedbumper om haar hoofdeinde en dat houd de speentjes in bed. sindsdien kan ze zelf weer in slaap komen als ze wakker geworden is.

Als Milena dan lekker op bed ligt. Is het beneden de boel opruimen en dan kruip ik op de bank. Twee avonden in de week zit ik daar alleen. De rest van de week is Martijn vaak s’avonds wel thuis en kijken we samen, The big bang theory.

Dit was het dagritme van mij en Milena. Dit ritme veranderd natuurlijk regelmatig , Milena heeft nooit een vastritme langer dan twee maanden. Dus wie weet over een poosje weer. Vragen? Laat een berichtje achter. Het lijkt me leuk om terug te horen hoe jullie dagritme eruit ziet.

  • 8:00/8:30 – Wakker en ontbijten , Bambix pap of broodje met fles
  • 10:15 – fruithap
  • 11:00 – Eerste slaapje
  • 12:30 – Lunch , warm eten.
  • 14:30/15:00 – Tweede slaapje
  • 17:30 – Fles met Broodje
  • 19:30 – Slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *