Hoe komen we deze tijd door?

Een persoonlijke blog deze keer. Gewoon even van me afschrijven wat me bezig houd , waar ik bang voor ben, waar ik blij van word en waar ik enthousiast van word.

We zitten midden in het “corona tijdperk”. Dat weten we allemaal. Overal hoor je en zie je het voorbij komen. Afgelopen week was ik daar ineens helemaal klaar mee. Al die berichten op instagram en het nieuws, ik werd er diep ongelukkig van. Ik probeerde door te scrollen wanneer ik de berichten voorbij zag komen. Had veel meer behoefte aan vrolijke foto’s en lieve mensen. Gelukkig deden daar veel mensen aan mee, want langzamerhand veranderde instagram in een groot positief en blij platform. Delen we met elkaar de leukste en mooiste plaatjes. Ik kijk nu weer met iets meer vrolijkheid terug op het platform instagram.

Ik ben twee weken ziek geweest en daardoor ruim een week volledig van de wereld gescheiden geweest. Ruim twee weken ben ik niet in een supermarkt geweest. En het schijnt er nogal veranderd te zijn. Schermen bij de kassa’s , tape op de grond om afstand te kunnen houden en wat is er niet meer veranderd. Nu ik me steeds beter voel hoop ik deze week weer een keertje de buitenwereld in te kunnen gaan. Mijn huis is fijn hoor, ik ben dankbaar voor het plekje dat we hebben. Maar na twee weken binnen zitten heb ik zin om weer de buitenwereld in te gaan. Al is het maar voor een kleine boodschap bij de buurtsuper. Want de wereld is nu een stuk kleiner, niet alleen voor mij. Maar voor iedereen. En daar zullen we het even mee moeten doen.

Ik ben dankbaar voor technologie. Telefoons waar we mee kunnen bellen, maar ook videobellen. We kunnen elkaar zien en dan voelt het even of we wat dichter bij elkaar zijn. Dankbaar ben ik voor de technologie die kerken regelen om diensten mee te kunnen luisteren en kijken in huis. Zo zijn we toch nog een beetje samen kerk. Ook ben ik dankbaar voor Spotify. Meer dan ooit draai ik worship en kinderliedjes lijsten plat. Het brengt gezelligheid in huis, en we dansen er zo af en toe met z’n drietjes op los.

Vorige week vrijdag vierden we de verjaardag van Milena, buiten. Het was prachtig weer. En de familie die kon komen (lees : niet snotterig of ziek) die kwam langs in onze achtertuin. We deelden taart uit en zongen met elkaar voor onze kleine meid. Het was een beetje anders dan ik gehoopt had. Maar het was fijn, het was goed. Milena genoot van de aandacht en al haar nieuwe speelgoed. Een fijne dag om op terug te kijken.

Gistermorgen luisterde Martijn en ik een dienst mee van de Basis Apeldoorn. Het ging over luiheid. En bij ons beide kwamen de woorden van die preek binnen hoor. We werden even geconfronteerd dat we soms behoorlijk lui kunnen zijn. Uitstellen van plannen en doelen zijn we heel goed in. Dus we zaten op de bank en gingen even het gesprek samen aan. Wat zijn onze plannen en doelen van de komende tijd. Hoe zorgen we dat we voldoening halen uit een dag thuis? Wat willen we nog bereiken in de komende tijd, en zijn er dingen waar we aan willen werken nu we tijd hebben. We kwamen erachter dat we best wel doelen en plannen hebben maar gewoon te lui waren om er aan te werken.

We hebben een to-do lijst gemaakt in onze telefoons. Die kunnen we nu beide inzien en we kunnen elkaar daarmee steunen. We weten wat de ander op de planning heeft staan per dag, en deze week. Zo helpen we elkaar met herinneren en werken we aan concrete doelen. Dit zijn niet eens perse allemaal hele grote doelen, maar ook die kleine wil je bereiken en af kunnen strepen. Ik heb één groot doel , al een hele lange tijd. Nu heb ik deze week één dag ingepland dat ik ongestoord daaraan kan gaan werken. En i can’t wait! Zoveel zin om met dit project en deze uitdaging aan de gang te gaan.

Dus tip van Flip: maak samen een to do lijst, praat over de doelen die je wil bereiken, praat over plannen die je hebt in je hoofd en gooi het op tafel. Zo maak je het concreet en zijn de eerste stappen al gezet. SUCCES!

Zo gaan we deze week in. Mijn gedachten heb ik van mij afgeschreven. Als je het tot hier gered hebt, bedankt voor het lezen! Milena is weer wakker en de dag gaat weer verder. Fijne maandag. Fijne week! En succes met je doelen en plannen.

Vertrouw bij je werk op de Heer. En je plannen zullen slagen. “Spreuken 16:3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *