HOMEWORKOUT || Welke spullen gebruik ik, en wat doe ik?

Een aantal maanden geleden werd ik sportcoach bij Sportchallenge Barneveld. Op maandag en donderdagavond sta ik samen met mijn sport collega Lisa klaar om de groep een sportieve avond te bezorgen. Mijn passie in sport is groter en groter geworden.

Jaren lang heb ik gekorfbald bij Odik in Barneveld. Altijd ben ik sportief geweest. Het ging met ups en downs , het ene moment was ik super fanatiek en het andere moment kon ik weken het sporten links laten liggen. Maar sinds de sportchallenge in mijn leven kwam werd de passie om te kunnen sporten en bewegen vele malen groter. Ik geniet ervan om nieuwe oefeningen uit te proberen en de sporters enthousiast te laten worden voor beweging. Bewegen kan namelijk op elk niveau. Iedereen kan bewegen. Alleen moet je soms even zoeken wat en hoe het bij jou past. En als je daar vragen over hebt, of je wilt een steuntje in je rug bij jouw zoektocht. Stuur me een berichtje, mag altijd!

Zo deelde ik met de sporters dat ik regelmatig thuis in de woonkamer een workout doe. Daar kreeg ik een hoop vragen over, en ze waren erg nieuwsgierig naar wat ik dan precies doe. En hoe ik daar de motivatie voor vind. Vandaag deel ik graag met jullie de eerste stappen die je kan nemen om je workout deze week thuis nog uit te proberen.

Allereerst, geloof me je hebt niks, echt niks nodig om een workout te kunnen doen. Alleen je eigen lichaam. That’s all. Nou einde bericht. Succes ermee!

Nee, just kidding. Maar ik meen het wel. Heb je niks in huis kun je altijd bewegen met alleen je lichaam. Ik pak pinterest of youtube erbij en doe daar inspiratie op wat voor workout ik wil gaan doen. En ga aan de slag. Ook op de facebook pagina van de sportchallenge, delen we workouts en tips. Neem daar gerust een kijkje.

Blablabla, GO WORKOUT!

Hetgeen wat ik nu heel fijn vind om thuis te gebruiken zijn: Resistance bands. Deze banden zijn ideaal voor een full body workout. Je kunt je squats , je bicep curl en zoveel meer oefeningen net wat zwaarder maken. Deze weerstandsbanden kosten geen fluit en je kunt er al je workouts mee doen. Ik ben fan! Je hebt ze in verschillende zwaartes en dat is ideaal voor alle oefeningen die je wil doen, zo kun je zelf kiezen hoe zwaar de oefening moet worden en hoeveel kracht er op moet staan.

Ik heb ook altijd een gym matje in huis , waardoor ik net iets makkelijker en fijner mijn oefeningen op de grond doe. Je ligt wat zachter wat vooral comfortabeler is bij buikspieroefeningen. Dit pak ik er dan ook altijd bij.

Eigenlijk is dit alles wat ik er gauw bij pak bij een thuis workout. Hier heb ik genoeg aan, en hier kan ik een hele workout mee vullen. Maar wil je meer investeren in spullen voor thuis. Raad ik je aan om een set dumbbels aan te schaffen. Ook daar kan je in variëren in gewicht en zo nog meer uitdaging vinden in je workout.

Do it with passion , or not at all !

In deze corona tijd zullen we creatief moeten zijn met onze workouts. Daag je zelf uit om elke dag voldoende te bewegen. Neem die extra wandeling, dat lekkere fieststochtje of doe een home workout. Beweging is altijd goed!

Heb je vragen of tips nodig rondom het sporten of je voeding, stuur me een berichtje of mail me: jorienkenl@gmail.com

10 thoughts on “HOMEWORKOUT || Welke spullen gebruik ik, en wat doe ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *