Love him anyways 

-Uit het archief-

Wat doe jij het liefst wanneer je boos bent op je man? Slaan, schoppen, schelden,  hele verkeerde dingen zeggen waar je later spijt van hebt, maak je hem jaloers , negeer je hem of loop je weg en ga je later het gesprek aan ? 

Wanneer ik boos of geïrriteerd ben , heb ik er een handje van de deur hard dicht te gooien, en boos vervelende dingen te roepen waar ik spijt van krijg. Of ik hier trots op ben?! Echt niet!! En wanneer dit gebeurd, is wanneer ik afstand heb van mijn relatie met God. God zorgt voor rust en begrip in ons hart. En wanneer ik eigenwijs ben , doe ik mijn eigen ding.  Wat echt niet goed en oké is. Naderhand heb ik veel spijt. En zal ik dat toch echt aan mijn lieve man moeten zeggen. En laat sorry zeggen nou net iets heel moeilijk zijn om te doen.  Want dan geef je toe dat je fout zat . En moet je jezelf verlagen.  

Op deze momenten is het zo moeilijk om stil te staan, en te bedenken hoeveel je van je man houd. We hebben er vaak een handje van om alles te willen ontvangen , zonder terug te geven. We wachten tot hij actie onderneemt om te laten zien dat hij van je houd. We wachten tot hij die ene voetmassage geeft, of met een bosje bloemen thuis komt.  Als we dit blijven doen zal de liefde alleen maar afnemen. Het word voor jezelf steeds moeilijker om dan liefde te geven. 

Als we nou eens bij ons zelf beginnen. Ookal zijn we boos, iriteren we ons aan alles wat hij doet. Juist als wij dan ons best doen liefde te geven. Zal je het ook terug ontvangen. 

Liefhebben zoals Jezus dat deed voor ons. Ondanks dat wij het niet verdienen, heeft hij ons lief. Zelfs al hebben we Hem pijn gedaan. Lief hebben zonder iets terug te verwachten. Dat is de opdracht die wij hebben gekregen.

We give because Jesus gave for us when we didn’t do anything to earn it or deserve it. He just loved. Let us be willing to love like Jesus loves…always willing to give more.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *