Mijn bevallingsverhaal- Milena’s geboorte

26 Maart 2019 , 10:00

Een dinsdagochtend begint hetzelfde als andere dinsdagen. Er rommelt wel wat in mijn buik maar het is nog wel te houden. Rond een uur of 10 begint dat gerommel toch wat sterker te worden, en ik besluit te gaan timen.  Er zit geen ritme in , de ene keer 20 min tussen de “weeën “, en de andere keer 5 minuten. Wel voel ik , dit is anders dan de voorweeën die ik de afgelopen weken gevoeld heb. Ik krijg nesteldrang. Schat, we gaan nog even grote boodschappen doen bij de Aldi. Even de voorraad kast aanvullen met makkelijke maaltijden en spullen die we zo kunnen pakken.  Onderweg naar de supermarkt, nog steeds met telefoon in mijn handen om te timen zijn de weeën nog steeds aanwezig. Drie keer heb ik in de supermarkt stil moeten staan en moeten zuchten en puffen. Hm , toch wel heftiger dan ik dacht. Boodschappen inladen en hup terug naar huis. Ik ben  38 weken en 5 dagen zwanger.

26 maart 2019, 12:00

Eenmaal thuis aangekomen blijven de weeën aanwezig. Maar ik lach nog, zucht ze weg en blijf timen. Nog steeds onregelmatig. Dus niks aan de hand zo denk ik. We gaan samen met een vriend van ons lunchen en eten uitgebreide belegde broodjes. Af en toe hang ik even over de tafel heen en zucht de pijn weg. Nog steeds onregelmatig, dus ‘schat niks aan de hand hoor, oefenweeën kunnen ook heftig zijn’.

26 maart 2019, 15:30

Ik heb de hele middag geslapen. Eigenlijk zou ik naar een kleuterklas op bezoek gaan maar dat heb ik afgezegd. Deze klas van mijn schoonzus had als thema zwangerschap die week. En ik zou als voorbeeld daar heen gaan. Heel leuk dus. Maar toch afgezegd omdat het me allemaal een beetje zwaar werd en ik moe was van de hele ochtend. Na de lunch ben ik in diepe slaap terechtgekomen. En werd wakker gemaakt door Martijn die om 15:30  naar zijn werk moest. Kan ik wel gaan schat? Ja hoor, ik voel niks meer! Ik had heerlijk geslapen, het voelde of ik in een diepe winterslaap zat. Die middag en begin van de avond heb ik niks gevoeld. Wel wat harde buiken gehad maar niet meer zoals die ochtend. Ik besluit om pizza te bestellen. Zoveel zin in warme bestelde italiaanse pizza. Ik krijg niet eens de helft op, want de kleine zit in de weg. Om 22:30 komt Martijn weer thuis uit zijn werk. Nog steeds rustig, ja!

26 maart 2019, 23:30

We gaan richting ons bed om 23:15u. We liggen net 15 min als ik een pats onderin mijn buik voel. Hm,  schat ik denk dat er iets is gebeurd maar voel niks geen nattigheid. Ik ga even naar het toilet en kijk daar wel even. Waar ik vervolgens witte vlokjes zie drijven in het toilet. Schat dat waren toch wel mijn vliezen die gebroken zijn! Eenmaal weer boven , zullen we gewoon gaan slapen? Ik voel niks en het vruchtwater is helder. Morgenochtend bellen we de verloskundige wel .Maar voor ik uitgesproken ben knalt de eerste wee erin. Oh wauw, dat is heftig. Ja dit voel ik wel! Ik moet flink zuchten en hup op en neer op de fitnessbal. We bidden samen of God ons wil helpen en dicht bij ons wil zijn, zonder Hem kunnen we dit niet! Onder het gebed , weer een wee! Oef oef , zucht zucht. Ja deze zijn nog wel heftiger dan vanmorgen.

27 maart 2019, 00:45

We hebben toch de verloskundige maar gebeld. Ze komt aan en ik ben beneden. Zit aan tafel en puf net een wee weg. Ik time nog steeds mijn weeën . De verloskundige moet erom lachen , ze zegt oh meisje ik zie wel dat ze snel achter elkaar komen, stop maar met timen. Ze legt uit dat ik tussen een wee door mag proberen naar boven te gaan om op bed te gaan liggen zodat ze me kan onderzoeken.  Wee onder aan de trap, wee boven aan de trap, wee bij de kast in de slaapkamer, wee als ik net in bed lig. Gaat top dit. Ze komen wel snel hoor zeg ik nog, ik kan dit niet!! Ze stelt me gerust en zegt me dat ik al op 5cm ontsluiting zit. Wauw oke, dat is de helft al denk ik!

27 maart 2019, 1:20

Hier zit ik dus op 5 cm. Dat is snel gegaan. Wat ook snel gaat zijn de weeën. Ze komen zo snel achter elkaar dat ik mijn best moet doen tussendoor even op adem te komen. Ik puf , altijd is kortjakje ziek, en blijkbaar werkt dat goed want de weeën puf ik goed weg. Af en toe zit er een flinke tussen en kijk ik de verloskundige met angstige ogen aan , HELP is er in te lezen. Ze puft dan met me mee en we gaan weer door. Tussendoor haalt ze nog de baarkruk uit haar auto omdat dit mijn wens was om verticaal te bevallen. Maar als ik bezig ben en helemaal in mezelf gekeerd blijf ik lekker in mijn bed liggen. Knijp ik de bedrand en Martijn zijn pols fijn.

27 maart 2019. 2:07

Nog een keer een controle , 9 cm ontsluiting. Wauw dit gaat hard! Maar Milena ligt nog niet helemaal recht voor de uitgang dus de verloskundige draait mij op mijn zij. Oh nee nee nee neee, dit is niet een fijne houding.. AUW! Samen met de verloskundige puf ik 1 wee weg. De volgende week schiet ik overeind en krijg ik persdrang. Ik zit inmiddels op handen en knieeën. Ik mag zachtjes mee persen. Maar na een paar weeën wil ze me toch nog 1 keer controleren.

27 maart 2019. 2:35

10 centimeter ontsluiting, nu mag ik echt beginnen met persen. Ik lig plat in bed , iets wat ik van te voren niet gedacht had, maar nu een fijne houding blijkt te zijn. Ja persen daar gaan we, het laatste stukje van de bevalling. Op dit moment was ik nog lang niet zover in mijn hoofd. Wat gaat het allemaal snel. Ik ben pas net begonnen. Maar alles ligt inmiddels klaar  zie ik, en ook de kraamverzorgster is ergens een keer binnengekomen. We gaan er voor . Na een paar keer persen voel ik het hoofdje goed zakken. Met mijn ogen dicht doe ik alles en volledig in mijn eigen wereld. Ik hoor mijn man naast me als een coach, DOOR DOOR DOOR, je kan het ! Als ik een keer mijn ogen open doe en ineens een stuk van het hoofdje tussen mijn benen zie , schrik ik me kapot. Nu al? Ben ik al zover?

27 maart 2019, 3:11

2 keer persen en daar is ze. Dat kleine frummeltje. Het glibberige lijfje word op mijn borst gelegd. En haar leven begint op dit moment. Zij maakt me moeder, Martijn maakt ze vader.

Milena Elisabeth Griffioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *