MILENA | 10 maanden

Zoals je kunt zien is Milena ontpopt tot een meisje dat niet meer rustig stil kan zitten. Er veranderde veel voor haar in de afgelopen maand. Ze groeit ontzettend en leert elke dag weer wat nieuws. De rust is voorbij hier in huis. Ik ben druk met haar in de gaten houden , want ze trekt zich overal aan op. En stapt overal langs. Ze valt nog wel eens om, dus het is nog opletten geblazen.

Slapen

Lange tijd was Milena een uitslaper. Ze sliep geregeld tot 9:00/9:30 uur uit en dat was heerlijk. Dit veranderd nu ontzettend. Ze ligt tussen 18:00 en 19:15 uur in bed. Deze tijden zijn nu even elke dag anders. Want haar ritme veranderd weer. Ze word de afgelopen week elke dag tussen 6:30/7:00 uur wakker. En dat vinden wij ineens VROEG ! We zijn niks gewend. 10 maanden lang tot 9:00 uur slapen en nu ineens zo’n 2 uur eerder wakker zijn… pfoe oke, even schakelen dan maar. ( En ja ik weet, 7:00 uur is een hele normale tijd voor een baby om wakker te worden, maar ja. we zijn dus zoals gezegd niks gewend hier. ) Qua slaapjes overdag zijn we even aan het zoeken hoe of wat. We proberen naar twee slaapjes overdag te gaan en dus in de avond eerder naar bed. Maar dit wil ook nog niet helemaal lukken. De bedoeling is namelijk dat ze s’middags een lange ruk slaapt van zo’n twee, twee en half uur. Maar dit is nu nog vaak anderhalf uur, en dan komt ze eind van de middag gewoon tekort. En gaat ze vaak dan nog even naar bed voor zo’n 45 min. Dus wat slapen betreft, op dit moment is het een beetje een zoektocht. Maar daar komt wel weer rust in. Dit heeft ze met regelmaat gehad, en dan veranderde het één en ander en was het daarna weer rustig. Hopelijk slaapt ze dan ook weer langer in de ochtend.. zou luxe zijn.. maar toch!

Eten

Eten doet Milena nog steeds met veel plezier. Al moet ik zeggen dat ze het zitten in de kinderstoel regelmatig veel te lang vind en ongeduldig wordt. Het eten zelf vind ze lekker. In de ochtend krijgt ze een bord bambix pap, met een beetje koude thee of water. Rond een uur of 10:00 uur fruithap. Lunch is nu nog steeds warm eten. Ik vind dit gewoon praktisch omdat we nog steeds niet echt een ritme hebben aan het einde van de dag met haar slaapjes. En met de lunchtijd heeft ze genoeg energie en eet ze goed. We hebben het er wel over dat ze over twee maandjes, als ze 1 jaar! is wel met ons mee gaat eten met de avondmaaltijd. Maar zover zijn we nog niet. Dus voorlopig tussen de middag nog een warme maaltijd met yoghurt toe. Halverwege de middag krijgt ze soms een koekje en drinkt ze water. Dit wisselt soms, drinken doen we altijd. Maar ik vind een koekje niet altijd nodig. Dus soms ook wel een stuk paprika waar ze op kan kauwen, of een stukje komkommer. Net wat er in huis is. Avondeten bestaat vaak uit een fles, ik vergeet het vaak , maar eigenlijk hoort hier dan nog een boterham bij. En dan voor het naar bed gaan weer een fles. Zo zitten we op 3 flessen op een dag. En dat vind ik prima. Ook de fles voor het slapen gaan zijn we over na aan het denken om daar mee af te gaan bouwen. Maar ook daarin, we gaan zien hoe de komende weken lopen.

Ontwikkeling

Milena draagt inmiddels volledig maat 80. Af en toe nog wat kleding van maat 74, maar dit zit steeds strakker. Een week geleden hebben we voor het eerst “echte” schoentjes voor haar gekocht, de BAJA boots van Moonsbabyandkids. Helemaal blij mee, ze staan haar ontzettend schattig! Ze loopt intussen ook volledig langs de bank, de verwarming, de tafel, en achter het loopkarretje. Je merkt hoe geweldig ze het vind dat ze nu kan stappen, en het liefst zou ze nog los lopen ook. Maar dat heeft nog wel wat oefening nodig. Of ze voor haar eerste verjaardag loopt? Geen idee, we gaan het zien. Ook horen we steeds meer dingen terug in het gebrabbel wat ze laat horen . Ze doet geluiden na en dat is ontzettend schattig! Papa zeggen kan ze als de beste, mama zegt ze alleen als ze jammert en huilt.. Je weet je plek dan wel weer hè? Jammeren kan ze overigens goed op het moment, het lijkt een beetje op verlatingsangst wat ze laat zien. We mogen echt niet te ver van haar vandaan zijn. En moeten vooral dicht bij haar zijn in de keuken bijvoorbeeld, dan gaat ze lekker spelen in de box. Beetje vermoeiend, en mijn geduld word hierbij op de proef gesteld. Maar ze geeft steeds vaker kusjes , en dat maakt altijd alles goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *