MILENA| 11 maanden

Een baby die geen baby meer is. Dat is waar de afgelopen tijd om draaide. Milena is niet meer klein, ligt niet meer stil en slaapt niet meer het grootste gedeelte van de dag. Ze is bijna jarig…

Slapen

Milena is van 3 naar 2 slaapjes gegaan sinds afgelopen maand. Waar ze eerder nog einde van de middag een kort slaapje deed is ze nu van 16:00 uur wakker tot ze om 19:00u naar bed gaat. Ze houdt het allemaal veel langer vol. Wel slaapt ze nu twee keer lekker lang, en dat is ook wel genieten. Je hebt echt even een momentje voor jezelf en kan wat klaar hebben in huis. In de ochtend is ze tussen 6:30/7:15 meestal wakker. Inmiddels zijn we er wel aan gewend dat ze niet meer tot 9:00 uur slaapt en begint de dag hier gewoon lekker vroeg. Ze ligt tussen 9:00/9:30 weer in bed voor het eerste slaapje van de dag en dan slaapt ze gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Na de lunch gaat ze rond 14:00 uur weer naar bed . Ook dan meestal anderhalf uur. Soms uitschieters waar ze ineens twee uur of langer kan slapen. Dat wisselt een beetje per dag. Tussen 18:45/19:15 is het naar boven en slapen maar. Ze slaapt s’nachts al maanden door en dat is echt genieten. Dankbaar voor zo’n goede slaper! Ik weet dat het ook heel anders kan zijn..

Eten

KAAS! Ja, kaas is echt de favoriet van Milena. Blokjes kaas, kaas op brood, geraspte kaas. Van kaas kan ze echt genieten. Steeds meer eet ze met de pot mee, zoutloos dat nog wel . Maar we doen eigenlijk niks meer door de blender. We prakken het hier en daar nog wat, maar stukjes eten vind mevrouw ook gewoon heel leuk. Als we op haar kinderstoel de stukjes/hapjes neerleggen, kiest ze meestal het kleinste friemeltje wat er ligt uit. Met twee vingertjes probeert ze het dan te pakken. Heel lief om te zien. Ze geniet nog steeds erg van al het lekkers. En is steeds meer uitgekeken op de fles en de pap. Die smaken vind ze denk ik gewoon niet meer interessant. En je merkt dat ze wat wil doen met het eten, vasthouden of kauwen etc. Over een maandje mag ze alles mee eten wat wij eten, zal ze niet erg vinden denk ik.

Ontwikkeling

MAMA MAMA MAMA! Het woord mama heeft ze ontdekt hoor. Ze heeft het “eindelijk” gezegd! Voorheen was het altijd PAPAPAPAPA. Dus leuk dat ze mij nu ook eens roept. Vooral als ze zichzelf heel zielig vindt , dan hoor je het meeste mama geroep. Maar ze zegt het wel echt bewust nu en ik vind het zo lief! Het babyspeelgoed is ze helemaal op uitgekeken, er moet meer uitdaging inzitten. Ik ben bij de kringloopwinkel wat nieuw speelgoed gaan halen voor een prikkie, en je merkt gelijk dat ze het veel interessanter vind. Ze heeft gewoon meer uitdaging nodig. 27 Maart is ze jarig en dan krijgt ze ook wel weer wat nieuws. Lopen doet ze steeds beter. Aan 1 hand mee lopen kan ze , maar zelf lopen nog niet. Ze durft het nog niet, het zelfvertrouwen is er nog niet helemaal. Hoeft ook niet, lekker op haar eigen tempo laten gaan. We gaan zien wanneer ze ineens die eerste losse stapjes zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *