Zelfontwikkeling || Wat doe ik om te ontdekken wie ik ben?

Sinds een aantal maanden ben ik veel bezig met mijn zelfontwikkeling. Ik ben op zoek naar wie ik ben. Wie ben ik en wat zeg ik als de mensen vragen naar wie Jorienke is , en wat zij doet.

Dit is een zoektocht die niet gaat over één nacht slapen. Daar is tijd voor nodig. Er is tijd nodig om te ontdekken wie ik ben. Want ik geloof dat je altijd veranderd en dat ik niet dezelfde persoon van 5 jaar terug ben. En dat vind ik ook niet erg. Ik mag veranderen, ik mag anders gaan denken in wat ik leuk vind en wat juist niet. Jorienke is er altijd, diep van binnen blijf ik wie ik ben. Maar ik mag wel gaan ontdekken wat er nog meer in mij zit. Net als een ui met heel veel lagen , pel ik elke keer weer een laagje van mezelf af om te kijken wat daar nou weer onder leeft.

Wat doe ik om te ontdekken wie ik ben? Hoe zoek ik daar nou naar. En wat doe ik uiteindelijk met de dingen die ik onder elk laagje vind.

Podcast vind ik echt een fantastisch middel om bezig te zijn met zelfontwikkeling. Afgelopen week ben ik gaan wandelen , met een podcast van Kelly Caresse in mijn oortjes. En daarop volgde nog een podcast van Celine Charlotte. Twee hele inspirerende vrouwen voor mij. Beide ondernemer en zij leren anderen wat zij zelf in de afgelopen jaren geleerd hebben. Zeker een aanrader om eens op te zoeken op spotify.

Tijdens deze wandeling raakte Celine mij met haar woorden. Soms moet je in het leven een andere timeline op stappen. Weg stappen van hetgeen wat mij nu definieert. Dit is soms heel eng en spannend maar kan je ook weer hele mooie dingen brengen. Gebeurtenissen, geld of dingen die je nooit had verwacht. Het prikkelde mij om na te denken over wie ik ben. Hoe kennen de mensen in mijn omgeving mij? Wil ik dat ze zo over mij denken? Of wil ik dat ze mij op een andere manier gaan zien? Ben ik zeker over hetgeen wat ik nu op dit moment doe? Of twijfel ik over waar ik ben op dit moment in mijn leven.

Veel vragen. En nog lang niet op alle vragen , antwoorden. En dat is oké ! Het is een zoektocht. Een zoektocht die niet over één nacht slapen gaat.

Ben jij ook bezig met zelfontwikkeling? Ben je op zoek naar jezelf , wie je bent en wat je wil doen? Wat doe jij in deze zoektocht?

9 thoughts on “Zelfontwikkeling || Wat doe ik om te ontdekken wie ik ben?

 1. https://bjdkgfsfhidhgvudbfjeguehfwhsfug.com
  Mkfdkfjwsldjeifgheifnkehgjr
  vndkfhsjfodkfc;sjgjdgokrpgkrp
  bndljgoedghoekfpegorig
  fihfowhfiehfoejogtjrir
  Yndkfvhdjkfhke nkfnslkfn klfnklf
  Oljgvkdfkndjvbgdjffsjdnkjdhf

  Nkfhofjeojfoegoero ogeoegfeougeihigoohge igjeigheiogheiogheih giehdgoiehifoehgioheighe hfioeehfieohgeiodgnei hioehgioehfdkhgioehgi eodghioedhgieghiehgeuo
  Nihdigheifjojfieui iihfishfiwsfhiwhfowhfh hfsdfhkdcndjkfhe klchsiofhwifhdvjdnj hkfhsfhifheuhguegheflkhe
  Yfhsfheifhei hfhdfiehfiejfk fjeogjeogj ojgoedjodjvsclksfhszghLhekjb; ;dh jdjvndkjdfjsofjsofjosjfi fojsjdoskfsjfodgjdsghoi sdjfpfgspegjsodjvdhvgisd
  Mfjefjojgidhvshg ihidhgiodhgirhgir hioihgdioghrigrigh ihgiogherihgirodvdks jsdjfsopejfovgjdksjosj joesjfoesjfsj;ifsjg
  Ndjsfhjifekfhekdghior highdiofhidogheioghei gijhgoiehgiehgieh jfiheigheihgioe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *